![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO1lZH1XlRBUbAjf7u0ZgKFgma6fnjm8Dei9C_yZNDdaWLb8oScDijtKdQ0x4ASf29XC_h3VERTb3xx8o3Q6h_2sOxv47Y7JRnn7sSliIwUFmIGtFPt9QQao-SkikdyBdyYFEgi9UQ8BQd/s1600/go%C5%82%C4%85beczki+w+kapu%C5%9Bcie+peki%C5%84skiej+z+sosem+pomidorowymb4.jpg)
pół cebuli
1 jajko
sól
pieprz
pieprz ziołowy
kapusta pekińska
na sos
2 łyżki koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki bazylii
pół łyżeczki oregano
sól
pieprz
2-3 ząbki czosnku
200 ml wody
1 łyżka oliwy
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC9lCYqroFqj3Gp5X5bsGEALQaKLXaT1hLdgtDHYAWCbrb2_4BiT3kg6-i2APMrLwi2whqgdGQbf1NCp_8UJ0W1Mnwa82QSEAMv3c9iielFeUNDf2ImXms8fQYQliwb8T4l6FuSjKxqOaW/s1600/go%C5%82%C4%85beczki+w+kapu%C5%9Bcie+peki%C5%84skiej+z+sosem+pomidorowymb1.jpg)
Z kapusty zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować.
Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Brytfankę nasmarować oliwą. W liście kapusty zawijać po po 1 pełnej łyżeczce nadzienia i układać rzędami.
Składniki na sos wymieszać wodą. Oblać gołąbki w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st piec ok 40 min
Podać z ziemniakami z wody.
Pięknie zapieczone, wyglądają obłędnie :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń