200 g masła
200 g cukru
cukier waniliowy
1 kg twarogu ( z wiaderka)
4 jajka
200 ml mleka
2 budynie o smaku jabłek z cynamonem
sok z połowy cytryny
3 opakowania biszkoptów
dżem jabłkowy lub gruszkowy
tabliczka czekolady
Masło i cukier podgrzewamy do rozpuszczenia, dodajemy twaróg, jajka i podgrzewamy ciągle mieszając. Budyń mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy razem z sokiem z cytryny. Ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy ok 3 min. Gorącą masą przekładamy biszkopty.
Przygotowaną formę (tortownicę) wykładamy papierem i układamy biszkopty . Przykrywamy je masą serową i układamy biszkopty odwrotnie, spodem do góry lekko wciskając w mase, ostrożnie rozkładamy dżem na całej powierzchni i przykrywamy biszkoprami tym razem spodem w dół. Resztę masy serowej wykładamy na wierzch i posypujemy czekoladą startą na tarce. Ciasto studzimy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki
.