3 placki tortilla
300 g drobnej fasoli ugotowanej
koncentrat pomidorowy
150 g kiełbasy
1 cebula
1 papryczka chili
1 łyżka oliwy
sól
pieprz
oregano
żółty ser
czerwony ser
pomidor
sałata
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć lekko , podlać pół szklanki wody lub bulionu, dodać fasolę i kiełbasę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz koncentrat i posiekaną papryczkę, dusić przez ok 20 min na wolnym ogniu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na plackach tortilla rozłożyć sałatę i plasterek pomidora, nadzienie rozdzielić na 3 części. Ser pokroić w paseczki i ułożyć na wierzchu, zwinąć tortillę, owinąć serwetką.
Opublikowny w
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.