![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTIWRSMwLIkwaqUcG1TmhVDa4s70OxnUqa0HArtJ0QXfIAF4f8iGvY_5p5G-g3pGStMDV4kve2trcDH3vc0oRq57otGDMHJmrO3E5MZb0a19rU6DxciMtctHRYiUc7R3_1mkypVBKm66v7/s1600/Truskawkowe+s%C5%82oneczka+-tarteletkib1.jpg)
3 żółtka
2 łyżki śmietany
200 g margaryny
cukier wanilinowy
150 g cukru pudru
nadzienie
dżem truskawkowy ok 1 szkl
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 białko
1 szkl cukru pudru
truskawki
Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić 12 foremek na tarteletki o śr ok 10 cm.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 15 min.
w tym czasie przygotować lukier ucierając białko z cukrem pudrem. (cukier dodawać stopniowo)
Dżem przełożyć do miseczki dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać.
Na podpieczone tarteletki nałożyć po łyżce dżemu i dookoła przy pomocy rękawa cukierniczego bez końcówki ułożyć okrąg z lukru. Wstawić do piekarnika na ok 10 min.
Po wystudzeniu udekorować świeżymi truskawkami.
Opublikowany w
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1K_bqTW-MRBeCvnAl2Wv6v0c2ZDnkiTg6vBeidgCQ5mQ0ZAbOhspd7PSSq9zvphCZM7DWQFWuCo04n1MisD9BQJaEq_uQk8ijGmEm_so3Xo_Hi_slxKV3XMN3Ug6SVtafc7yEiC2nIzb5/s1600/teletydzien_logo.jpg)
Śliczne te tartaletki.Kuszą swoim urokiem.
OdpowiedzUsuńoj kuszą , kuszą ... a ja na diecie :(
OdpowiedzUsuńPIĘKNE!
OdpowiedzUsuń