150g margaryny
0,5 szkl. oleju
1 szl cukru
kilka kropli aromatu rumowego
1 łyżeczka sody
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki kawy rozpuszczanej
60 g kakao
500 ml cukinii startej na tarce z grubymi oczkami
1 tabliczka gorzkiej czekolady
szczypta soli
2 duże jajka
0,5 szkl. śmietany gęstej
2 szkl mąki pszennej
Margarynę utrzeć dodając stopniowo cukier, olej, aromat, sodę, proszek do pieczenia, sól. następnie dodać jajka. Do ciasta dodać mąkę na przemian ze śmietaną, kakao i kawę. Na końcu dodajemy do masy cukinię i posiekaną lub zeskrobaną czekoladę (tylko 60g , resztę zostawić na wierzch). Wymieszaną masę przelać do formy (18x22) lub większej, wyłożonej papierem i piec 50 minut w 160C.c
żródlo
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnTQoYuKcS5EepzvvEDOLXtz0EGhtRFrqDc3BitUvCnzcVSvYMlnKXolrnp9b0th73CFAZp-qkbhKkbYcCqviY0cNtQ6p0zmNPi7ATT9cgEavJ0ukZazhzrRNP-HoVe6MaKhhq9s-uso0f/s1600/Brownie+z+cukiniib.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx9Gm6P7wGbC29kSg6VOnUf4jXA6ZU8EwfIHrIJ_a_cVOcHNPtf52URfvCPa9ieMkAhhEzHtAFEMdMJ1RLZlPD_ZZFPY6kKj79bW8mT7n6MRE9FTEZx5a3vl5y_4YwlqXS2vxqHivABH-c/s1600/Brownie+z+cukiniib1.jpg)
mmm, "chodzi" za mną ciasto czekoladowe z cukinią, może spróbuję przygotować je wg Twojego przepisu...bardzo mi się podoba
OdpowiedzUsuńCudownie intensywne, musiało smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuń