Zrobiłam domowe masełko ..
Przy pomocy maśniczki nakładanej na słoik w ciągu ok 15 min powstało przepyszne masło z wiejskiej śmietany.
Śmietana nie może być bardzo zimna ani w temperaturze pokojowej, wystarczy na ok 20 minut wyjąć ją z lodówki by się tylko trochę ogrzała. Powinna być lekko gęsta nie za słodka.
A że domowe jest najlepsze to każdy wie.
Z jednego litra śmietany wiejskiej, uzyskałam ok 500 g masła i porządny kubek maślanki.
Przy pomocy maśniczki nakładanej na słoik w ciągu ok 15 min powstało przepyszne masło z wiejskiej śmietany.
Śmietana nie może być bardzo zimna ani w temperaturze pokojowej, wystarczy na ok 20 minut wyjąć ją z lodówki by się tylko trochę ogrzała. Powinna być lekko gęsta nie za słodka.
A że domowe jest najlepsze to każdy wie.
Z jednego litra śmietany wiejskiej, uzyskałam ok 500 g masła i porządny kubek maślanki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.