![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm2zWTlLl8UZeVN2QIJMESuw_CdFIDQ42bBcDUUiHqpw4r9CjL-8u1qIqcpGh7F5uI37QVzJD7vuLmFiF6pkR85dNTAGOFFfmdKYXUM99W56MJAdNnIuZ2Fw7F38GI0OxYWrOodgXRIXug/s1600/tarta+z+figami+i+serkiem+w%C5%82oskimb1.jpg)
1,5 szkl mąki
0,5 szkl cukru
0,5 kostki margaryny
2 żółtka
szczypta proszku do pieczenia
nadzienie
serek włoski (capri) 200 - 220 g
0,5 szkl mleka
1/3 szkl cukru
2 żółtka
3 figi
Mąkę rozetrzeć z margaryną i cukrem, dodać żółtka i zagnieść dość twarde ciasto, wylepić nim formę do tarty. Podpiec ok 13 min w temp 180 st
Serek z miksować z cukrem, mlekiem i żółtkami.
Masę serową wylać na podpieczone ciasto i ułożyć plasterki fig. Piec ok 20 min w temp 180 st
Posypać brązowym cukrem dla ładniejszego efektu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeZYfg3xnU9x5O-f3BvyndDm2wjnF0L7eWO3FLfjJUS7QgIpsXEo1wnFzBXrTSNs942v7jTx2Z24pBFIybhmprt8EIh5-9bxMV2ZLgmwNnbrj1IjEYwYy9-pOY5nN1lJ4NQvSyT5eDBomn/s1600/1456647_749995051681723_567677288_a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXRNe0jHE-S-EQvOHU4MhwHRgNfIYCleBOd2IANJjqTSGHUS1cBH3bjqmMxBZ-pfO0RKxHFiRGsWNaGcbJXlUxvBs3_vR_nqDq_VGlhq3phXTvGZMsqvOgE-eu0LeNRH3BwCpmYut203M/s200/NOWE+ZDJ%25C4%2598CIA6.jpg)
Podoba mi się Twoja propozycja!! Uwielbiam figi!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuń