ciasto
1,5 szkl mąki
0,5 szkl cukru
0,5 kostki margaryny
2 żółtka
szczypta proszku do pieczenia
cukier waniliowy
nadzienie
serek Capri 220 g
0,5 szkl mleka
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
0,5 szkl cukru
400 g śliwek węgierek
cukier brązowy do posypania
szczypta cynamonu lub przyprawy korzennej
Ciasto zagnieść, wylepić nim formę do tarty, nakłuć widelcem, podpiec przez 12 min w temp 180 st.
Serek zmiksować przy pomocy blendera z resztą produktów oprócz śliwek i brązowego cukru.
Na podpieczone ciasto wylać i wyrównać serek, ułożyć wypestkowane śliwki, posypać brązowym cukrem i przyprawą korzenną. Piec przez 15- 17 min
Uwielbiam te wszystkie jesienne ciasta...
OdpowiedzUsuńSmakowicie się prezentuje! :)
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńMniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS:Obserwuję i liczę na rewanż