ciasto
1,5 szkl mąki pszennej
0,5 szkl mąki krupczatki
3 żółtka
250 g margaryny
0,5 szkl cukru
cukier waniliowy
nadzienie
500 g twarogu
1 szkl mleka
3 białka
1 jajko
3/4 szkl cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
łyżka soku z cytryny
puszka brzoskwiń
Ciasto zagniatamy , wykładamy papierem blaszkę o wym ok 33/23 równomiernie rozklepujemy ciasto, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ciasto ok 18 min w temp 180 st. Twaróg mieszamy w kubku blendera razem z innymi składnikami i blendujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Wylewamy na podpieczone ciasto i układamy ćwiartki brzoskwiń.
Pieczemy ok 50 min pod koniec można włączyć termoobieg dla lepszego przyrumienienia.
Sernik wyjmujemy z formy dopiero po wystudzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.