Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 listopada 2017

Topiony serek z papryką i kminkiem



ser biały 300 g
1 jajko
1 łyżka masła
pół łyżeczki kminku
pół łyżeczki suszonej papryki


Ser kruszymy,  i odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 2-3 dni. Następnie na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy ser i smażymy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Zestawiamy  z ognia, wbijamy jajo, kminek i paprykę lub  inne przyprawy przyprawy wedle uznania, które lubimy i wlewamy do naczynia , studzimy i serek juz jest gotowy do jedzenia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...