150 g Kuskus Perłowego RadixBis
2 udka
1 marchewka
pół cebuli
1 pomidor
1/4 kapusty
pół cukinii małej
sól ziołowa RadixBis
natka pietruszki
Udka myjemy i obsypujemy solą ziołową i skrapiamy oliwą, odstawiamy na ok godzinę. Obsmażamy na tłuszczu w głębokiej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Doprawiamy solą ziołową RadixBix. Kus kus gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Podajemy kuskus z warzywami i uduszonym mięskiem.
Kuskus perłowy? Nigdy takiego nie widziałam, ale na pewno chętnie spróbuję :) Warto poznawać nowe smaki!
OdpowiedzUsuńjak mam luzem ten kuskus, to jak go gotować?
OdpowiedzUsuńTak samo jak makaron , w wodzie i odcedzić
OdpowiedzUsuń