Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

5 lutego 2019

Kus kus perłowy z warzywami i kurczakiem


150 g Kuskus Perłowego RadixBis
2 udka
1 marchewka
pół cebuli
1 pomidor
1/4 kapusty
pół cukinii małej
sól ziołowa RadixBis
natka pietruszki

Udka myjemy i obsypujemy solą ziołową i skrapiamy oliwą, odstawiamy na ok godzinę. Obsmażamy na tłuszczu w głębokiej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Doprawiamy solą ziołową RadixBix. Kus kus gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Podajemy kuskus z warzywami i uduszonym mięskiem.






3 komentarze:

  1. Kuskus perłowy? Nigdy takiego nie widziałam, ale na pewno chętnie spróbuję :) Warto poznawać nowe smaki!

    OdpowiedzUsuń
  2. jak mam luzem ten kuskus, to jak go gotować?

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak samo jak makaron , w wodzie i odcedzić

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...