papryka w płatkach
pieprz ziołowy
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka żelatyny
Mięso myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Kroimy w kostkę niezbyt drobno.
Solimy, dodajemy zioła opcjnalnie, zmiażdżony czosnek i żelatynę. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Nakładamy do słoików pozostawiając odrobinę miejsca ok 1 cm na wodę. Upychamy mięso ciasno, uzupełniamy wodą i zakręcamy mocno słoiki. Wstawiamy do szybkowaru na podstawkę , wlewamy wody tak do ok połowy słoika i gotujemy godzinę. Po wyjęciu nie odwracamy do góry dnem. owijamy słoiki w ścierkę i koc by dłużej utrzymywały się w tej temperaturze. Po kilku godzinach zdejmujemy koc i studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki do schłodzenia i stężenia galaretki.
pieprz ziołowy
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka żelatyny
Mięso myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Kroimy w kostkę niezbyt drobno.
Solimy, dodajemy zioła opcjnalnie, zmiażdżony czosnek i żelatynę. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Nakładamy do słoików pozostawiając odrobinę miejsca ok 1 cm na wodę. Upychamy mięso ciasno, uzupełniamy wodą i zakręcamy mocno słoiki. Wstawiamy do szybkowaru na podstawkę , wlewamy wody tak do ok połowy słoika i gotujemy godzinę. Po wyjęciu nie odwracamy do góry dnem. owijamy słoiki w ścierkę i koc by dłużej utrzymywały się w tej temperaturze. Po kilku godzinach zdejmujemy koc i studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki do schłodzenia i stężenia galaretki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.