Zupa azjatycka na schabie



 przepis na 2 porcje

2 plastry schabu

makaron ryżowy

marchewka

sos sojowy

sól pieprz cebula kawałek pora

2 jajka na twardo 

zioła do potraw azjatyckich


Mięso marynujemy w sosie sojowym.  Po ok godzinie podsmażamy z obu stron i zalewamy wodą,  dodajemy kawałek marchewki, przyprawy i gotujemy do miękkości. 

Makaron gotujemy osobno, jajka na twardo , zielone dodatki siekamy na koniec. 

Układamy w miseczkach makaron, mięso i wszystkie dodatki,  zalewamy wywarem . 




Komentarze

  1. Czy polecasz do zupy jakieś przyprawy, które sprawią, że zupa będzie ostrzejsza?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dopraw wedle uznania, chili albo inną chińską przyprawą.

      Usuń

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.