2 plastry karkówki
1 marchewka
sos sojowy ciemny
sól
pieprz
cebula
przyprawa tajska
szczypta chili
2 ząbki czosnku
grzybki mun lub inne ( ja dałam uszak bzowy)
100 g makaronu ryżowego
2 jajka ugotowane na twardo
kawałek papryki czerwonej
szczypiorek
Plastry karkówki marynujemy kilka godzin wcześniej w sosie sojowym z odrobiną pieprzu
Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i przyrumieniamy szybko mięso z obu stron.
Przekładamy natychmiast do garnka dodajemy marchewkę w całości, cebulę , ugotowane wcześniej grzybki, dodajemy przyprawy , zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Makaron gotujemy osobno . Wszystkie skłądniki układamy na talerzu , wyławiamy grzybki, marchewkę kroimy w słupki, wywar doprawiamy do smaku i zalewamy wszystko na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.