marchewka
cebula
liść laurowy
ziele angielskie
kawałek selera
nać selera
3 łyżki chrzanu
300 ml śmietany 18%
1 łyżka mąkisól
pieprz
majeranek
łyżka masła
Ozorki myjemy i gotujemy z dodatkiem włoszczyzny do miękkości dodajemy listek laurowy, ziele angielskie trochę soli. Z wywaru wyjmujemy marchewkę i kroimy w słupki. Resztę wywaru odcedzamy.
Ugotowane ozorki wyjmujemy i studzimy. Obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy ozorki . Smażymy je kilka minut, dodajemy marchewkę z wywaru i podlewamy wywarem ok 200 ml. Śmietanę mieszamy z mąką i chrzanem, dodajemy do ozorków i mieszamy. doprawiamy do smaku i przykrywamy jeszcze na kilka minut pokrywką.
Podajemy z kaszą i ogóreczkami kiszonymi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.