1 kg twarogu
6 jajek
1 mleko skondensowane słodzone z puszki
2 budynie bez cukru ( ja dałam o smaku słony karmel)
Dodatkowo:
lukier
herbatniki na spód ( nie muszą byc)
Białka oddzielamy od żółtek .
Do miski wkładamy twaróg, mleko skondensowane, żółtka i budynie
Miksujemy całość na jednolitą masę.
Białka ubijamy na pianę i dodajemy powoli mieszając z masą serową.
Na dno tortownicy kładziemy papier do pieczenia i herbatniki.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 st a pod sernikiem ustawiamy brytfannę napełnioną wodą ( ok 3 szkl)
Wylewamy masę serową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni przez 30 minut. Po tym czasie obniżamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez 40-45 minut.
Po upieczeniu uchylamy drzwi piekarnika i studzimy.
Polewamy lukrem i dekorujemy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.