gofry
4 jajka3/4 szkl cukru
pół szkl oleju rzepakowego
pół szkl mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szkl mąki
aromat lub cukier waniliowy
masa serowa
1 kg sera sernikowego z wiaderka
1 szkl cukru
1 cytryna
skórka otarta z cytryny
ok 6 łyżeczek żelatyny
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mleko i olej oraz stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto powinno być gęste . Pieczemy gofry i studzimy je ustawiając pionowo by para wyszła z kazdej strony.
Dno tortownicy wykładamy goframi.
żelatynę rozpuszczamy w ok 0,5 szkl gorącej wody. Ser przekładamy do miski , dodajemy cukier , sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny, ubijamy mikserem przez chwilę do uzyskania jednolitej masy i napowietrzenia jej. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i tężejącą masę wykładamy na gofry w tortownicy. Przykrywamy sernik goframi i posypujemy cukrem pudrem.
Bardzo dobre i szybki sernik na gofrach bez pieczenia polecam
OdpowiedzUsuńDzień dobry. Jak się z Panią skontaktować?
OdpowiedzUsuńZapraszam na mejla renireni33@gmail.com
Usuń