Moje blogi

Strony

9 września 2022

Gulasz drobiowy z kukurydzą

 

2 udka kurze

dwie kolby ugotowanej kukurydzy lub jedna puszka

1 papryka zielona

1 papryka czerwona

1 marchewka

pół pietruszki

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 ziemniaki 

olej do smażenia

200 g śmietany 18%

sól

pieprz

ziele angielskie ok 4 szt

listek laurowy

papryka słodka

szczypta chili

przyprawa indyjska Garam Masala

oregano

natka pietruszki 


Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Mięso oddzielamy od kości. kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu ze wszystkich stron. dodajemy warzywa i smażymy przez ok 15 min od czasu do czasu mieszając. Dodajemy przyprawy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem podlewając wodą w razie potrzeby.  Na koniec dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy. 






1 komentarz:

  1. Gulasz w trochę innym wydaniu niż ten klasyczny, którego znamy z tradycyjnej, polskiej kuchni ;) Fajnie, że próbujesz urozmaicać niektóre dania i dodawać coś od siebie. Przepis pokazuje krok po kroku, jak przygotować potrawę, więc sukces w gotowaniu murowany!

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.