Moje blogi

Strony

2 września 2022

Ramen z rybą

 

Porcja na 1 osobę

150 g ryby (dorsz)

pół marchewki

5 cm pietruszki

pół małej cebuli

pół małej czerwonej papryki

sos sojowy ciemny

sos teryjaki

szczypta chili

przyprawa do potraw chińskich

szczypta imbiru

szczypta słodkiej papryki

1 ząbki czosnku

pół łyżeczki cukru

sól

natka pietruszki

50 g makaronu ryzowego 


Rybę marynujemy w sosie sojowym na ok godzinę. 

Do garnka wkładamy warzywa i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy łyżkę sosu teryjaki, przyprawy i gotujemy do miękkości aż wywar stanie się esencjonalny. Pod koniec gotowania dodajemy rybę w kawałkach i gotujemy jeszcze ok 10 min . Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. 

Na dno talerza układamy makaron , na drugą połowę wlewamy zupę wraz z rybą i warzywami. 




1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.