Moje blogi

Strony

14 lutego 2023

Makaron po azjatycku z grzybkami schimei

 


1 filet z kurczaka

1 mała czerwona papryka 

1 op grzybków schimei

kawałek marchewki

mała cebula

sól

pieprz

szczypta chili

sos sojowy

oliwa do smażenia

papryczka jalapeno

200 g makaronu ryżowego (ja dałam czerwony)


Mięso i warzywa kroimy w słupki , podsmażamy wszystko na tłuszczu w woku , dodajemy oczyszczone grzybki schimei, podlewamy wodą lub bulionem , przyprawiamy do smaku, dodajemy jeszcze sosu sojowego ok 1 łyzkę i dusimy pod przykryciem ok 10 min. 

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do potrawy w woku, potrząsamy mieszając przez chwilkę,  i podajemy gorące danie. 





1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.