Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2011

Ogórki małosolne z imbirem


ogórki gruntowe średniej wielkości ok 2 kg
1,5 l wody filtrowanej
1,5 łyżki soli niejodowanej
5 listków wiśni
5 listków czarnej porzeczki
1 łyżeczka gorczycy białej
kilka ziaren pieprzu
korzeń imbiru ok 60 g
kwiat kopru
4 ząbki czosnku

Ogórki umyć, ułożyć w słoju, włożyć umyte listki wiśni i porzeczki oraz pokrojony na plastry imbir, zmiażdżony lekko czosnek, gorczycę, pieprz i kwiat kopru.
Wodę wymieszać z solą i zalać ogórki, przycisnąć spodeczkiem i odstawić na 3-4 dni.

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy przepis na ogórki,a tym bardziej mi pasuje bo ostatnim czasem polubiłam imbir mmm,ma super zapach i smaczek :-) Piekne zdjęcie ...

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...