ziemniaki równej wielkości ok 2 szt na osobę
mięso mielone ok 500 g
sól
pieprz
czosnek granulowany
1 jajko
szczypta papryki czerwonej
szczypta pieprzu
tarta bułka do otaczania kotlecików
szczypta rozmarynu
Ziemniaki umyć i wyciąć otwór wzdłuż, namoczyć je w wodzie.
Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, napchać w otwory do pełna, z reszty mięsa uformować małe kotleciki. Ziemniaki ułożyć w blaszce razem z kotlecikami, posmarować oliwą przy pomocy pędzelka, posypać rozmarynem, podlać ok pół szkl wody i wstawić do piekarnika na ok 1 godzinę.
Podawać z sałatką.
Ziemniaczki można również odgrzewać pokrojone na plastry przyrumienić na patelni i przed podaniem posypać tartym żółtym serem.
mięso mielone ok 500 g
sól
pieprz
czosnek granulowany
1 jajko
szczypta papryki czerwonej
szczypta pieprzu
tarta bułka do otaczania kotlecików
szczypta rozmarynu
Ziemniaki umyć i wyciąć otwór wzdłuż, namoczyć je w wodzie.
Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, napchać w otwory do pełna, z reszty mięsa uformować małe kotleciki. Ziemniaki ułożyć w blaszce razem z kotlecikami, posmarować oliwą przy pomocy pędzelka, posypać rozmarynem, podlać ok pół szkl wody i wstawić do piekarnika na ok 1 godzinę.
Podawać z sałatką.
Ziemniaczki można również odgrzewać pokrojone na plastry przyrumienić na patelni i przed podaniem posypać tartym żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.