Pstrąg smażony


Pstrąg smażony



Pstrąg smażony


2 świeże pstrągi każdy ok 300 g
2 łyżki oliwy
sok z cytryny
sól
1 łyżka mąki
olej do smażenia na średnio głębokim tłuszczu









Pstrągi skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić. 
W tym czasie przygotować ziemniaki na frytki i sałatkę. Kliknij tu



Wstawić frytki do smażenia.
W głębokiej patelni (wook) rozgrzać tłuszcz, ryby posypać solą i mąką. 
Ułożyć w tłuszczu i smażyć z każdej strony ok 5-7 min. Uważając by ryby się nie przypaliły.
Delikatnie wyjąć i ułożyć na półmisku. skropić sokiem z cytryny, udekorować cytryną i natką pietruszki, podać z frytkami i sałatką.


Pstrąg smażony


Komentarze

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.