Pulpeciki w szpinaku z makaronem |
1 jajko
1 bułka
pieprz
sól
pieprz ziołowy
szczypta majeranku
szczypta oregano
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia
150 g szpinaku (mrożony)
2 ząbki czosnku
1/3 szkl bulionu
makaron szerokie falowane wstążki
Makaron ugotować w osolonym wrzątku, przepłukać zimną wodą i odcedzić.
Mięso mielone wymieszać z przyprawami jajkiem i namoczoną , odciśniętą bułką.
Formować małe kuleczki, wielkości klusek śląskich, panierować w bułce tartej i usmażyć obracając ze wszystkich stron, zdjąć z patelni, na ten sam tłuszcz włożyć szpinak , dodać posiekany czosnek i chwilę smażyć, podlać bulionem , doprawić solą, pieprzem, i majerankiem, Na wierzch włożyć pulpeciki przykryć pokrywką i potrzymać na ogniu ok 5 min. Pulpeciki ze szpinakiem przełożyć do makaronu i chwilkę podgrzać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.