Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

8 września 2016

Achocha nadziewana papryką w marynacie



dzikie ogórki -achocha
papryka
papryczka chili
czosnek

zalewa
4,5 szkl wody
1 szkl octu
200 g cukru
20 g soli

ziele angielskie
gorczyca biała

Przygotowujemy ogórki achocha; należy odciąć ogonki, patyczkiem wykonać otworek i wetknąć pasek papryki , tak wykonujemy całą partię do marynowania.
Do każdego słoiczka ok 300 ml  wkładamy ząbek czosnku, 2-3 plasterki papryczki chili i łyżkę pokrojonej w kostkę papryki. następnie układamy nadziane ogóreczki i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy ok 10 min.







3 komentarze:

  1. Czesto podaje jako przystwaka do grila:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zalewamy gorącą zalewą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest obojętne. Mozna gorącą i od razu wstawiać do pasteryzacji.

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...