1 szkl, mąki pszennej,
0,5 szkl mąki krupczatki
2 żółtka
0,5 szkl cukru
125 g masła (ewent, margaryna)
nadzienie
250 g twarogu z kostki
0,5 szkl mleka
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 białka
0,5 szkl cukru
cukier waniliowy
maliny
Ciasto zagniatamy wylepiamy nim formę do tarty . Ciasto podpiekamy ok 14-15 min. temp 180 st
W tym czasie składniki masy serowej wkładamy do kubka blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Podpieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, (gdyby podrosło przyciskamy lekko dnem jakiegoś naczynia) Rozrzucamy na dnie trochę malin i oblewamy masą serową. Wkładamy do piekarnika na 25 min.
Ciasto po przestudzeniu dekorujemy malinami i listkami melisy lub mięty .
Uroczo wygląda i z Twojego opisu nie jest to zbyt trudny wypiek. Dzięki za przepis.Gratuluję świetnych zdjęć.
OdpowiedzUsuńSuper tarta.
OdpowiedzUsuń