nadzienie z cukinią
200 g mięsa mielonego z piersi kurczaka
200 g cukinii
sól
pieprz
ząbek czosnku
szczypta bazylii
szczypta oregano
nadzienie z marchewką
200 g mięsa mielonego z piersi kurczaka
1 marchewka
pół małej cebuli
sól
pieprz
łyżka sosu sojowego
papryka słodka
szczypta chili
Nadzienie z cukinią : Cukinię ścieramy na tarce o średnich oczkach , solimy i odstawiamy by puściła sok. Na sicie odcedzamy dokładnie. Mieszamy cukinię z mięsem i przyprawami.
Nadzienie z marchewką: Marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach, dodajemy mięso i drobno posiekaną cebulkę i przyprawy . Dobrze mieszamy.
Ciasto wałkujemy dość cienko , wykrawamy kółeczka szklanką i lepimy pierożki z dziurką na górze.
Układamy na zwilżonym oliwą papierze w koszyku bambusowy.
Koszyk ustawiamy na garnku z wrzącą wodą i gotujemy pod przykryciem przez ok 20 min.
Podajemy z sosami azjatyckimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.